Crăciun fericit! La mulți ani!
decembrie 24, 2022Reteta chiftele din peste Delta Dunarii
decembrie 24, 2022Reteta ciorba de peste
Ciorba de peste este o reteta traditionala din Delta Dunarii, care se prepara din peste proaspat si legume, condimentata cu bors si servita cu smantana si ardei iute. Ingredientele pot varia in functie de disponibilitate, dar una dintre variantele clasice de ciorba de peste din Delta Dunarii include:
- 1 kg de peste proaspat (de preferat 5 specii de peste din Delta Dunarii)
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 1 radacina de telina
- 1 ardei gras
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de leustean
- 2 litri de apa
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita de bors
- smantana si ardei iute pentru servit
Cum se prepara ciorba de peste?
Modul de preparare:
- Spalati bine pestele si taiati-l in bucati mari.
- Curatati si taiati legumele in cuburi mici.
- Adaugati pestele, legumele si apa intr-o oala mare si aduceti la fiert.
- Adaugati sare si piper dupa gust, apoi lasati ciorba sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 45 de minute.
- Adaugati bors-ul si amestecati bine.
- Fierbeti ciorba pana cand pestele este gata si legumele sunt moi.
- Serviti ciorba de peste calda, cu smantana si ardei iute dupa gust.
Sper ca aceasta reteta traditionala va va ajuta sa preparati o delicioasa ciorba de peste din Delta Dunarii. Enjoy!